Chaplin’s Dream е прогресив метъл група от Шумен. Пътят им на българската сцена започва през септември 2015. Няколко месеца по-късно първото им EP, наречено Chapter I, се появява на бял свят и печели признание от публиката.

През по-голямата част на 2016 година Chaplin’s Dream набират скорост с клубни концерти в страната и участия на Ruse Summer Fest, Миндя рок фест и We Are Going to Мъглиж.

Записите за първия им дългосвирещ албум започват в края на 2016 година. Тъй като идеята е да се улови атмосферата на живото изпълнение, групата записва основната част от албума на живо в Харманли за четири дни. Албумът е смесен през първата половина на 2017 година от Ивайло Тодоров и мастериран от Pete Maher, известен с работата си за U2, Jack White, The Killers, Pixies, The Rolling Stones, Linkin Park, Paul Weller, Noel Gallagher, Depeche Mode, Nine Inch Nails, Patti Smith, Thunder, Rod Stewart и др.

Genesis се състои от 10 песни и излиза на 16 юни 2017.

Списък на песните в албума:

  1. War
  2. Crown the King
  3. A Taste of God
  4. Host
  5. Today I’m Reborn
  6. The Friday Song
  7. Silence
  8. Epic
  9. Us vs Them
  10. Machiavellian

През 2017 и 2018 година Chaplin’s Dream продължават клубната си дейност и участват на фестивалите Soundart в Букурещ, Шумен рок фест и Rock’N’Iasi в Яш, Румъния.

От началото на 2019 година групата работи по втория си албум.

Chaplin’s Dream са:

Ивайло Тодоров – вокал и китара
Филип Любомиров – бас
Светослав Димитров – барабани